dijous, 24 d’octubre del 2013

Programes infantils a la xarxa,

"LA VACA CONNIE" 

Així com diu la primera plana del programa infantil, aquesta és la “Web oficial de la sèrie " la vaca Connie ", on hi trobareu jocs i contes per que pares i nens gaudeixin junts” .

La Vaca Connie, és un material multimèdia que tenim a l’abast a la xarxa. Temps enrere ja n’havia sentit a parlar, però mai havia tingut l’oportunitat d’assaborir-lo. Una vegada he jugat una estoneta... faré una petita reflexió tenint en compte les característiques més rellevants dels programes infantils multimèdia. 

Així, començaré per dir que és un material molt atractiu visualment. Molt clar i senzill alhora d’utilitzar-lo. A més, penso que és molt adequat per a infants de segon cicle d’Educació Infantil, amb les instruccions i indicacions donades de paraula. El menú del joc és clar i sempre està posicionat al mateix cantó de la pantalla, amb unes icones grans, per a la capacitat motriu actual dels infants, i a la vegada fàcils de llegir i entendre. 

Quant a les activitats, aquestes són clares, senzilles i entenedores. Totes tenen un mateix nivell de dificultat. A més, contenen pistes per si l’infant no ho pot solucionar sol (el mateix programa fa aparèixer la solució, per exemple). Les activitats que són una mica més complicades es troben a l’apartat “Aprendre amb els pares”. 

A més, penso que també cal remarcar que aquest joc té molt en compte la delicadesa a l’hora de tractar l’error, part molt important durant el procés d’ensenyament-aprenentatge dels infants. (En lloc de dir NO, sona un botzina. Llavors els infants associen l’error amb aquest so). 

He triat aquest material per què penso que reuneix gairebé totes les característiques que un programa infantil ha de tenir. Per això, em sembla apropiat presentar-lo a infants de darrer cicle d’Educació Infantil i deixar que en facin un ús autònom. Així, poc a poc, a més d’ampliar els seus coneixements i aprenentatges a través del joc multimèdia, aniran agafant destresa amb l’ordinador, ratolí, etc. 

Per acabar, penso que és molt important deixar a l’infant que experimenti amb les noves tecnologies per què el fet d’utilitzar-les sol, sense un adult, el fa créixer i sentir-se autònom davant aquesta eina. Llavors, propostes com “La vaca Connie” ens permeten als docents donar aquesta llibertat d’experimentació als infants. 

Aquí teniu l’enllaç per si voleu fer una ullada! O...provar de jugar-hi! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada