dijous, 17 d’octubre del 2013

Lectura Drets d'autor,

DERECHOS DE AUTOR  Y PROPIEDAD INETELECTUAL EN INTERNET PARA EDUCACIÓN. Miguel ángel Suvires García y Santiago Ruíz Galacho.

Els drets d’autor són un aspecte molt important a tenir en compte a l’hora d’agafar informació de la xarxa per produir noves feines. Per això és tant important agafar la referència i web grafia del recurs d’Internet.


Com a docents, hem de conèixer la llei que regeix els drets d’autor i la propietat intel·lectual. Cada vegada més, les noves tecnologies es van introduint a les aules d’Educació Infantil. Així que els docents hem d’estar formats en aquest àmbit per poder fer un bon ensenyament-aprenentatge d’aquestes eines i les seves possibilitats. 

Com tot aprenentatge, també tenim uns valors als quals hem de tenir cura i els hem de respectar. La nostra feina serà la de conscienciar als alumnes i mostrar-los la part més abstracte d’aquesta matèria: el respecte per l’autor i la seva obra. Llavors, entre tots, haurem d’aprendre a fer un bon ús dels recursos que ens ofereix Internet.

A més, hem de procurar des de les escoles transmetre la importància de compartir els recursos a les xarxes, de manera que tots ens puguem enriquir. Uns dels altres anem aprenent cada dia més coses noves i poc a poc, de cada cosa nova, en neixen més encara que també poden ser compartides a Internet. Així, cada dia la xarxa serà més gran i ens podrà oferir més possibilitats. 

Aquest article m’ha servit per adonar-me de la quantitat de llicències que existeixen actualment i el seu ús i funció de cadascuna. A més de fer-me reflexionar sobre la importància de compartir els documents i poder créixer uns dels altres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada